spol

Vuoden 2022 puhallinorkesteri on Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit

Vuoden Puhallinorkesteri Puhkupillit

Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinto jaetaan keväisin yhdelle toiminnassa erityisesti ansioituneelle puhallinorkesterille.  Palkinnon tarkoituksena on edistää puhallinmusiikkiharrastusta olennaisena osana maamme henkistä pääomaa. Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa toimivalle puhallinorkesterille, joka on erityisesti ansioitunut palkitsemisvuotta edeltävänä vuotena.

Ensimmäinen palkinto luovutettiin vuoden 2011 Puhallinpäivillä.

2023 Vuoden Pinna: Mari Kaasinen-Annanperä

Mari Kaasinen-Annanperä Vuoden Pinna 2023

Suomen Puhallinorkesteriliitto jakaa kerran vuodessa ”Pinna”- tunnustuspalkinnon.  Palkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksellisen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä maamme kulttuurielämälle. Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle, joka palkinnon saadessaan toimii aktiivisesti orkesterintyön parissa.

Kutsu kevätkokoukseen lauantaina 18.3.2023 klo 9.30 Crichton-sali Turun konservatorio

Tervetuloa Suomen Puhallinorkesteriliitto ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Kokous järjestetään Valtakunnallisilla puhallinpäivillä Turussa. Kokoukseen voi osallistua paikan päällä tai etäyhteyden välityksellä. Kaikkia kokouksen (niin etänä kuin paikalle tulevia) osallistujia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen viimeistään tiistaina 14.3.2023 sähköpostitse toiminnanjohtajalle spol.toiminnanjohtaja@gmail.com.

Jatkoaika leiristipendin hakuun

Ilouutisia! Ehdit lunastaa Suomen Puhallinorkesteriliiton 50 € leiristipendin vielä 27.7. leirin jälkeen, kun olet maksanut laskun.
 
3.6. mennessä tulleet stipendit maksetaan jo kesäkuussa. Leirille mahtuu vielä, erityisesti tuuba, klarinetti, fagotti ja lyömäsoittimet ovat vielä varsin kaivattuja soittimia orkestereihin. 
 

Paljon iloa Puhalinmusiikinpäivästä

Puhallinmusiikin päivän voittajatempaus 2022

Puhallinmusiikin päivää vietettiin toukokuussa eri puolilla Suomea. Kukin orkesteri järjesti oman tempauksensa 16.–22.5.2022 välisenä aikana itselleen parhaiten sopineena päivänä. Jo perinteeksi on muodostunut, että Suomen Puhallinorkesteriliitto ry palkitsee vuosittain jonkun ko. päivään osallistuneen orkesterin, joka on tuonut puhallinmusiikkia näkyväksi omalla paikkakunnallaan.

Huom! SPOL:n jäsenorkestereiden nuoret soittajat

Järvenpään Puhallinmusiikkiviikko on perinteinen orkesterileiri 11.-17.7. Järvenpäässä STEP-opiston kampuksella Tuusulanjärven rannalla. Linkkiä klikkaamalla pääset suoraan koulutuksen esittelyyn, voit katsoa opettajien nimet ja ilmoittautua leirille: https://step.fi/course/puhallinmusiikkiviikko/

SPOL:n jäsenorkestereiden 9-21 vuotiaat soittajat saavat 50 € leiristipendin, kun lähetät kuitin maksetusta leiristä ja orkesterisi kapellimestarin suosituksen. Stipendien hakuaika 9.5.- 3.6. välinen aika.

Puhallinmusiikin päivää vietetään taas, miten teillä tempaistaan?

Puhallinmusiikin päivän tempaus lähestyy. 16.- 22.5. Pitkän talven jälkeen on soiton ja laulun aika kajahtaa jälleen. Jaa konserttivideo, kuva ja tarina, ulkosoitto, yllätyskeikka tai ihan mitä vaan, mitä orkesterin kanssa keksit.

Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinto

2022 Vuoden pinna: Anni Ollila-Nordström Hämeenlinnasta

Sibelius-opiston klarietinsoiton lehtori, Musiikkipedagogi AMK,  johtaa puhallinorkestereita Junnu Band ja Puhallinorkesteri SiPu. Ollila-Nordström on liiton vuotuisen tunnustuspalkinnon Vuoden pinna saaja tänä vuonna. Puhallinsoittajien määrä Sibelius-opistossa on jo yli 100 ja se mahdollistaa neliportaisen pedagogisen orkesterikoulutuksen.

Suomen Puhallinorkesteriliitto jakaa kerran vuodessa ”Pinna”- tunnustuspalkinnon.  Palkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksellisen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä maamme kulttuurielämälle. Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle, joka palkinnon saadessaan toimii aktiivisesti orkesterintyön parissa.

Vuonna 2011 Anni aloitti klarinetinsoiton lehtorina Hämeenlinnassa. Heti ensimmäisenä työvuotenaan Anni johti musiikkiopiston alkeisorkesteria ja tällä hetkellä vielä kaksi soittajaa tuosta orkesterista on mukana SiPu:ssa. Monikerroksinen sekä opiston, Annin että orkesterin soittajien kasvutarina on yksi esimerkki hyvin onnistuneesta taiteen perusopetuksen perustehtävästä. Me teemme työtä tiiminä ja meidän orkestereillamme on kaksi kapellimestaria. Työ vaatii paljon suunnittelua ja organisointia musiikillisen ja pedagogisen osaamisen lisäksi, kertoo Anni.

 

Kuva: Jenni Hiipakka

Sivut