puhallinorkesteri

Aika tempaista!

Nyt se on!!!! Aika toteuttaa Puhallinmusiikin tempaus tällä viikolla 16.-22.5.
Jaa konserttivideo, kuva ja tarina, ulkosoitto, yllätyskeikka tai ihan mitä vaan, mitä orkesterin kanssa keksit tässä ryhmässä tai sähköpostilla spol.toiminnanjohtaja(ät)mail.com
Lähetä tallenne viimeistään 25.5. Palkintoraatina on tänä vuonna Anu Koskinen ja Marita Rantamäki.

Huom! SPOL:n jäsenorkestereiden nuoret soittajat

Järvenpään Puhallinmusiikkiviikko on perinteinen orkesterileiri 11.-17.7. Järvenpäässä STEP-opiston kampuksella Tuusulanjärven rannalla. Linkkiä klikkaamalla pääset suoraan koulutuksen esittelyyn, voit katsoa opettajien nimet ja ilmoittautua leirille: https://step.fi/course/puhallinmusiikkiviikko/

SPOL:n jäsenorkestereiden 9-21 vuotiaat soittajat saavat 50 € leiristipendin, kun lähetät kuitin maksetusta leiristä ja orkesterisi kapellimestarin suosituksen. Stipendien hakuaika 9.5.- 3.6. välinen aika.

Puhallinorkesterien SM-kilpailut 7.–8.5. Tampereella

Tampereen puhallinorkesteriyhdistys ry tiedottaa:

Maamme merkittävin puhallinmusiikin kilpatapahtuma, Puhallinorkesterien SM-kilpailu, järjestettiin  äitienpäiväviikonloppuna Tampere-talossa. Kilpailu kokosi yhteensä 32 puhallinorkesteria, eli noin 1300  nuoriso- ja aikuisharrastajaa, jotka kisasivat kolmessa eritasoisessa kilpasarjassa sekä  kilpailuohjelmistoltaan vapaassa katselmussarjassa. 

Tapahtumaa järjestävät parin kolmen vuoden välein valtakunnalliset puhallinliittot Suomen  Puhallinorkesteriliitto, Suomen Työväen Musiikkiliitto, Soitinmusiikkiliitto ja Finlands svenska sång- och  musikförbund. Tällä kertaa edellisestä kilpailusta oli vierähtänyt koronaepidemian takia viisi vuotta.  Paikallisena järjestäjänä toimi Tampereen puhallinorkesteriyhdistys. 

Kisatapahtumat ovat vielä nähtävissä: https://www.posmk.fi/suomeksi/suora_lahetys/ 

Kilpailun palkintosijat:  

Uunituore kysely tuo kulttuurin harrastamisen vaikutukset näkyviin

harrastamisen vaikutukset kysely avautuu

Kansalaisfoorumi, Suomen Nuorisosirkusliitto, Suomen Nuorisoseurat, Suomen Harrastajateatteriliitto,  Suomen Puhallinorkesteriliitto ja Kansalaisareena  ovat laatineet yhteistyössä mittariston kulttuurin harrastamisen koetuista vaikutuksista. Mittaristo syväluotaa kulttuurin harrastamisen vaikutuksia yksilöön niin fyysisestä, psykologisesta kuin sosiaalisesta näkökulmasta. Kyselyssä luodataan myös harrastamisen vaikutuksia oppimiseen sekä yhteisöllisyyden kokemukseen liittyen.

Puhallinmusiikin päivää vietetään taas, miten teillä tempaistaan?

Puhallinmusiikin päivän tempaus lähestyy. 16.- 22.5. Pitkän talven jälkeen on soiton ja laulun aika kajahtaa jälleen. Jaa konserttivideo, kuva ja tarina, ulkosoitto, yllätyskeikka tai ihan mitä vaan, mitä orkesterin kanssa keksit.

Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinto

2022 Vuoden pinna: Anni Ollila-Nordström Hämeenlinnasta

Sibelius-opiston klarietinsoiton lehtori, Musiikkipedagogi AMK,  johtaa puhallinorkestereita Junnu Band ja Puhallinorkesteri SiPu. Ollila-Nordström on liiton vuotuisen tunnustuspalkinnon Vuoden pinna saaja tänä vuonna. Puhallinsoittajien määrä Sibelius-opistossa on jo yli 100 ja se mahdollistaa neliportaisen pedagogisen orkesterikoulutuksen.

Suomen Puhallinorkesteriliitto jakaa kerran vuodessa ”Pinna”- tunnustuspalkinnon.  Palkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksellisen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä maamme kulttuurielämälle. Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle, joka palkinnon saadessaan toimii aktiivisesti orkesterintyön parissa.

Vuonna 2011 Anni aloitti klarinetinsoiton lehtorina Hämeenlinnassa. Heti ensimmäisenä työvuotenaan Anni johti musiikkiopiston alkeisorkesteria ja tällä hetkellä vielä kaksi soittajaa tuosta orkesterista on mukana SiPu:ssa. Monikerroksinen sekä opiston, Annin että orkesterin soittajien kasvutarina on yksi esimerkki hyvin onnistuneesta taiteen perusopetuksen perustehtävästä. Me teemme työtä tiiminä ja meidän orkestereillamme on kaksi kapellimestaria. Työ vaatii paljon suunnittelua ja organisointia musiikillisen ja pedagogisen osaamisen lisäksi, kertoo Anni.

 

Kuva: Jenni Hiipakka

Sivut