Tietoa liitosta

Suomen puhallinorkesteriliitto ry (SPOL) perustettiin Tampereella 1977. Suomen suurimpaan puhallinjärjestöön kuuluu noin 200 jäsentä: puhallinorkestereita sekä yhteisö- ja henkilöjäseniä. SPOL on Suomen musiikkineuvoston jäsen. Toiminnan muotoja ovat mm. koulutus, nuotisto- ja materiaalivälitys, erilaiset neuvontapalvelut, taloudellinen avustus sekä huomionosoitukset. Lisätietoja eri osa-alueista saat hallituksen jäseniltä.

Suomen Puhallinorkesteriliitto tarjoaa koulutusta ja palveluja sekä järjestää tapahtumia:

SPOL järjestää kursseja ja koulutustilaisuuksia jäsenorkestereilleen sekä niiden toimijoille. Liitto on mukana Kansalaisfoorumi SKAF ry:ssä, josta liiton jäsenet voivat hakea koulutustukea. SPOL myöntää koulutustukea myös suoraan jäsenorkestereilleen. Lisäksi koulutusta järjestetään yhteistyössä eri oppilaitosten kuten Sibelius-Akatemian kanssa.

SPOL myöntää jäsentensä esityksestä ansiomerkkejä ansioituneille puhallinmusiikin harrastajille. Myös muita muisto- ja palkitsemisesineitä voi tilata liiton kautta. Liitto jakaa vuosittain Vuoden Pinna -palkinnon alalla erityisesti ansioituneelle kapellimestarille sekä Vuoden Puhallinorkesteri -palkinnon aktiivisesti toimineelle orkesterille.

SPOL on aktiivisesti mukana järjestämässä alansa valtakunnallisia tapahtumia kuten Valtakunnalliset Puhallinpäivät ja Puhallinorkestereiden SM-kilpailut. 

SPOL:n musiikkikustannustoiminta on keskittynyt suomalaiseen puhallinmusiikkiin. Liitto on myös ollut järjestämässä sävellyskilpailuja, joilla on haettu uutta ohjelmistoa. Nuottitarjonnassa huomioidaan niin alkeistaso, viihdemusiikki kuin vaativampikin sinfoninen puhallinmusiikki. Liiton nuotit myydään Finnbandshop-verkkokaupan kautta. Paperinuotteja voi tiedustella toiminnanjohtajalta.

SPOL jäsenlehti Puhallinorkesteri ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti sisältää mm. jäsenuutisia, konserttiarvosteluja, henkilöhaastatteluja sekä liiton tiedotteita. Lehti on luettavissa myös nettisivuilta. 

Puhallinmusiikin suurimpaan ja vahvimpaan liittoon kuuluminen kannattaa, täytä jäsenhakemus kätevästi nettisivuillamme.