Sirpa Bergistä Suomen Puhallinorkesteriliiton toiminnanjohtaja

Suomen Puhallinorkesteriliitto on valinnut uuteen osa-aikaiseen toiminnanjohtajan tehtävään musiikkipedagogi AMK Sirpa Bergin Jyväskylästä. Tehtävää haki yhteensä kahdeksan henkilöä.

Uusi toiminnanjohtaja tuntee hyvin puhallinmusiikkialan ja pääsee jatkamaan Suomen suurimman puhallinmusiikkiliiton toteuttamia toimintoja. Liiton toiminta on viime vuosina laajentunut ja kansainvälistynyt. Jäsenorkestereita Suomen Puhallinorkesteriliitossa on noin 160 ja niissä soittajia liki 6 000 eri puolilla maatamme. Lisäksi liittoon kuuluu henkilö- ja yhteisöjäseniä.

Sirpa Bergin oma puhallinsoitin on oboe. Hän toimii ja on toiminut muusikkona eri kokoonpanoissa sekä monipuolisissa opetus- ja järjestötehtävissä. Tällä hetkellä hän on muun muassa Soiva Keski-Suomi -konserttisarjan taiteellinen johtaja ja tuottaja sekä Sinfoninen Puhallinorkesteri Sisu ry:n puheenjohtaja.

Suomen Puhallinorkesteriliiton hallitus oli onnekas saadessaan äänestää useiden hyvien hakijoiden joukosta toimintaansa parhaiten sopivaa henkilöä. Uusi toiminnanjohtaja pääsee konkreettisesti luomaan uusia käytänteitä ja parantamaan liiton tarjoamia palveluita, joita tähän mennessä on hoidettu liiton hallituksen jäsenille jaettuina, suurelta osin talkootöinä.

Suomen Puhallinorkesteriliiton tavoitteena on toiminnanjohtajan tehtävän vakinaistaminen ja sen saaminen kokoaikaiseksi.

– Kun äänestimme hakijoiden joukosta henkilöä tähän määräaikaiseen tehtävään, jouduimme pohtimaan, otammeko tässä vaiheessa aivan uuden henkilön uusine ajatuksineen vai puhallinmusiikkikentän jo hyvin tuntevan henkilön toiminnanjohtajaksi. Äänestys ei siinä mielessä ollut helppo. Koska tehtävän kesto on tässä vaiheessa vain puoli vuotta, arvostimme lopulta eniten sitä, että toiminnanjohtaja tuntee mihin on hyppäämässä, kommentoi Suomen Puhallinorkesteriliiton puheenjohtaja Anu Koskinen tuoretta valintaa.

Sirpa Berg aloittaa toiminnanjohtajana 1. lokakuuta 2018.